Gayrimenkul Danışmanı Olmanın Avantajları Nelerdir?

İnşaat sektörü son sürat devam ederken, emlakçılık sektörü de buna ayak uydurmaya çalışıyor. Yeni dünya düzeni ve getirilen yeni kurallarla emlakçılık bir meslek haline getirildi. Bu meslek dalının öne çıkan yeni unvanı da gayrimenkul danışmanlığı oldu.

Artık, satılık veya kiralık emlak aramak için zaman kaybı yaşamanız gerekmiyor. Bir gayrimenkul danışmanı yardımıyla istediğiniz özellikte evi satın alıp, kiralayabiliyorsunuz. Peki, gayrimenkul danışmanlığı nedir, nasıl olunur, avantajları nelerdir bir göz atalım!

Gayrimenkul Danışmanlığı Nedir?

Gayrimenkul satın alma, kiralama sürecini az çok herkes bilir. Emlak piyasasını iyi bilmeyenler, pazarlık gücü yetersiz olanlar, bu işlemler için ayıracak vakti olmayanlar için zorlu bir süreçtir. İstediğiniz özellikte ve fiyatta evi bulmak da cabasıdır.

İşte, ev alma veya kiralamada, süreci sizin adınıza yürüten, istediğiniz özellikte, lokasyonda, fiyatta konut bulma işini yapan meslek dalına gayrimenkul danışmanlığı denir. Doğal olarak bu işi yapan da gayrimenkul danışmanı olarak adlandırılıyor. Kısaca gayrimenkul danışmanı, emlak sektöründe taraflara profesyonel rehberlik sunup, aracılık yapıyor.

Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Olunur?

Emlak fiyatlarının sürekli yükselen trendinde olması, emlakçıların aldıkları komisyonların da artmasını sağlıyor. Durum böyle olunca çevreden de emlakçı ol tavsiyesiyle karşılaşabiliyorsunuz. Bu mesleğin en güzel yanı da özel olarak gitmeniz gereken bir yükseköğrenim okulunun olmamasıdır. Devlet veya özel eğitim kurumlarından alacağınız kurs sonucunda, gayrimenkul danışmanlığı sertifikasına sahip oluyorsunuz.

Gayrimenkul danışmanı olmak istiyorsanız, emlakçı ol düşüncesi aklınıza yatıyorsa, internetten araştırma yaparak, bir eğitim kurumuna kaydınızı yaptırabilirsiniz. Eğitim sonucunda, sınavı da başarıyla geçerseniz, sertifikanızı alırsınız. Böylece elinizdeki sertifikayla istediğiniz emlak kurumuyla çalışıp, yüksek kazanç imkanından yararlanabilirsiniz.


Gayrimenkul Danışmanı Ne İş Yapar?

Gayrimenkulün her zaman kârlı bir yatırım olması emlakçılık mesleğini de gözde meslekler haline getiriyor. Genç veya emekli birçok kişi emlakçı ol anlayışıyla bu mesleğe yöneliyorlar. Emlakçılık kısaca daire alım/satım, kiralama işlemlerinde aracılık yapsa da gayrimenkul danışmanının daha kapsamlı görev alanı bulunuyor. Bu görev alanını madde madde şöyle sıralayabiliriz;

 1- Gayrimenkul alım desteği veriyor.

 2- Resmi işlemler hakkında bilgi veriyor, süreci yönetiyor.

 3- Yatırım danışmanlığı sunuyor.

 4- Emlak sektörünü sürekli takip ederek, müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik araştırma yapıyor.


Gayrimenkul Danışmanlığının Sunduğu Avantajlar

Gayrimenkul danışmanı olduğunuzda klasik emlakçı ol düşüncesinden tamamıyla sıyrılıyorsunuz. Hem statünüz hem de çalışma anlayışınız değişiyor. Birçok kişi sadece yüksek kazanç umuduyla bu mesleğe yönelse de, genel olarak gözde bir iş sahibi oluyorsunuz. Mesleğin sunduğu avantajları şöyle sayabiliriz;

 
1- Kendi işinizin patronu oluyorsunuz. İster kendi ofisinizi kurun isterseniz örneğin Remax gibi kurumsal bir firmada çalışın.

 2- Zamanınızı kendiniz yönetiyorsunuz.

 3- Sosyal çevreniz genişler. Her statüden insanla tanışır, piyasada isim yaparsınız.

 4- Hareketli ve akıcı bir iş hayatınız olur.

Gayrimenkul Danışmanlığını Nasıl Yapabilirsiniz?

Emlak sektöründe adını duyurmak, kalıcı olmak önemlidir. Özellikle yüksek kazanç sağlamak istiyorsanız, piyasada tanınan, isim yapmış, güvenilir bir emlak kurumundan başlamanız en doğrusudur. Böylece hem kendinizi yetiştirmiş olursunuz hem de arkanızda bir referans olmuş olur.

Emlak sektöründe kısa sürede yüksek kazanç sağlamak ikinci, hatta üçüncü planda olsun. Öncelikli olarak portföyünüzü zenginleştirmeniz, kendinize yer edinmeniz gerekiyor. Bunun için de sürekli arayış, gözlem ve inceleme içinde olmalısınız.

Emlak sektöründeki yeni gelişmeleri, imar planlarını, gayrimenkul yatırımcılığı hakkında çok okuyun, uzman kişileri iyi dinleyin. Ayrıca kendinizi insanlarla iletişim konusunda da yetiştirmeye dikkat edin. Beden dili, jest ve mimikler hakkında kendinizi geliştirin. Böylece hem hitap hem de süreci yönetmede başarılı olursunuz.